Άνθρωποι της Αίγινας #20 – Χρυσάνθη και Μάρω Μάκρη
Αίγινα ίσον ατέλειωτες καλοκαιρινές αναμνήσεις, παρέες, ηλιοβασιλέματα και πολλή πολλή έμπνευση. Οι νεαρές σχεδιάστριες κοσμημάτων, Χρυσάνθη και Μάρω Μάκρη μοιράζονται μαζί μας όλα όσα τις συνδέουν με το νησί που αγαπάμε και μας ξυπνούν αυτή τη γλυκιά νοσταλγία και των δικών μας καλοκαιριών στην Αίγινα… Απολαύστε τη συνέντευξή τους και εμπνευστείτε κι εσείς από τα χρώματα και την αύρα του νησιού μας!

Ονομαζόμαστε Χρυσάνθη και Μάρω Μάκρη και είμαστε σχεδιάστριες κοσμημάτων. Πριν έξι χρόνια δημιουργήσουμε την δική μας επιχείρηση και έχουμε δύο brands κοσμημάτων. Επισκεπτόμαστε τακτικά την Αίγινα για διακοπές κι είμαστε βαθιά συνδεδεμένες με το νησί. Πολλές από τις κολεξιόν μας τις έχουμε σχεδιάσει στην Αίγινα καθώς αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς. Μάλιστα, η σειρά cmmakris είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη από εμάς με βασική μας έμπνευση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα ελληνικά στοιχεία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την τελευταία μας φωτογράφιση την κάναμε στον αρχαίο ελαιώνα της Αίγινας που αγαπάμε πολύ!
Γιατί Αίγινα
Από μικρές επισκεπτόμαστε την Αίγινα, καθώς έχουμε το εξοχικό μας στο νησί! Από τα παιδικά μας χρόνια περνούσαμε μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών στην Αίγινα με την οικογένειά μας και φίλους. Από αυτές τις διακοπές έχουμε τις πιο γλυκές αναμνήσεις, τις πιο ωραίες καλοκαιρινές βραδιές με τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα.
Με την Αίγινα μας συνδέουν…
Πολλές αναμνήσεις, όμορφα τοπία, αγαπημένες παρέες, γευστικά φαγητά, ατελείωτες ώρες στη θάλασσα πλάι στο κύμα και φυσικά βόλτες στους αγαπημένους μας ελαιώνες, που βρίσκονται πάνω από το σπίτι μας. Είμαστε βαθιά συνδεδεμένες με αυτόν τον τόπο. Όλο το νησί αποτελεί μέρος έμπνευσης, αποφόρτισης και δημιουργίας για εμάς.

Όταν φτάνουμε στην Αίγινα…
Με ένα μαγικό τρόπο όταν το καράβι φτάνει στο λιμάνι, το άγχος της πόλης ελαχιστοποιείται και παίρνουν θέση πολύχρωμα συναισθήματα, ανυπομονησία να προλάβουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε για ακόμη μια φορά στο αγαπημένο μας νησί, χαλάρωση… Σαν όλο το νησί να είναι μια ζεστή αγκαλιά για εμάς!
Τα αγαπημένα μας σημεία στο νησί
Από τα πιο αγαπημένα μας μέρη είναι φυσικά ο αρχαίος ελαιώνας και όλα τα hiking paths που έχει, ο παλιος οικισμός “Παχειά Ράχη”, ένα σούρουπο στον ναό της Αφαίας κι ένα βράδυ με το δροσερό αεράκι στο Ανιτσαίο για φαγητό.

Τι αγαπάμε να κάνουμε στην Αίγινα
Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές ώρες στη θάλασσα, σε μικρά ήσυχα κολπάκια απολαμβάνοντας τις ομορφιές του νησιού. Μεσημεριανό πεντανόστιμο φαγητό στην γιαγιά μας, καφέ στην Πέρδικα ή βόλτα τον γύρο του νησιού, και η μέρα μας ολοκληρώνεται χαζεύοντας το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας που είναι στο νησί μας!

Αίγινα με μια λέξη
Χρώματα.
Αγαπάμε την Αίγινα γιατί…
Πάντα περνούν οι μέρες με τον πιο γλυκό και δημιουργικό τρόπο μαζί με την πιο όμορφη παρέα!
Λίγα λόγια για το weloveaegina.com
Θεωρούμε το weloveaegina.com μία υπέροχη πρωτοβουλία και χαιρόμαστε που είμαστε κι εμείς ένα μικρό κομμάτι της. Όλες οι ομορφιές του νησιού μας γίνονται γνωστές στον κόσμο και ολοένα και περισσότεροι επισκέπτονται και ερωτεύονται το νησί μας.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ιστορίες #weloveaegina!
Θέλεις να γίνεις κι εσύ πρεσβευτής της Αίγινας ή γνωρίζεις κάποιον που θα ήθελε να γίνει; Στείλε μας ένα e-mail στη διεύθυνση: ask@weloveaegina.com ή επικοινώνησε μαζί μας στα social media του weloveaegina!
#weloveaegina
Ακολούθησε το @we_love_aegina στο Instagram και το Facebook